Furnizorul de soluţii de acces în clădiri Somfy România a făcut afaceri de 2,8 mil. euro în 2020, plus 30%

Autor: Alina-Elena Vasiliu 03.02.2021

Somfy România, furnizor de sisteme de control automatizat pentru tehnica de umbrire şi acces în locuinţe şi clădiri comerciale, a înregistrat o cifră de afaceri de 2,8 milioane euro în 2020, în creştere cu 30% comparativ cu exerciţiul financiar anterior. Rezultatele pozitive se datorează creşterii accelerate a vânzărilor în al doilea semestru pentru principalele categorii de produse din portofoliu: sistemele de motorizare şi automatizare pentru rulouri, perdele şi copertine.

La nivel global, vânzările Somfy Group au atins 1.257,1 miliarde euro în anul 2020, reprezentând o majorare de 6,1% faţă de anul anterior.

Printre zonele cu o contribuţie importantă la această performanţă se numără şi Europa de Est, având cea mai mare creştere procentuală. În 2020, Somfy a extins la nivel global, inclusiv în România, parteneriatul cu trei companii reprezentative în industrii complementare: Assa Abloy, Danfoss şi Schneider Electric, în cadrul proiectului Connectivity Ecosystem, cu scopul de a oferi soluţii eficiente, uşor de integrat.

Pentru 2021, filiala locală estimează un ritm de creştere comparabil cu cel estimat pentru 2020. În România, filiala Somfy a fost înfiinţată în anul 2006, având în prezent o echipă de 11 angajaţi, un depozit logistic la Braşov şi un birou central în Bucureşti, dar şi o reţea de parteneri şi reprezentanţi teritoriali care asigură acoperirea la nivel naţional.