Ford a bătut palma cu Google iar viitoarele sale modele vor avea un sistem de operare Android

Autor: Bogdan Alecu 03.02.2021

Viitoarele modele Ford vor avea sistem de operare Android şi vor avea acces la serviciile Google precum Google Cloud sau Maps pentru navigaţie.

“Ford continuă procesul complex de transformare prin electrificare, conectivitate şi conducere autonomă (self-driving), iar parteneriatul Google şi Ford pune bazele unei structuri de inovare capabilă să ofere o experienţă superioară clienţilor noştri şi să modernizeze business- ul nostru”, a declarat Jim Farley, preşedinte şi CEO Ford.

În calitate de furnizor de servicii cloud şi începând cu sfârşitul acestui an, Google va ajuta Ford să folosească tehnologiile de analiză AI, ML şi analiza datelor pentru a accelera transformarea digitală a producătorului de vehicule, pentru a moderniza operaţiunile şi pentru a integra tehnologiile vehiculelor cu platforma sigură, fiabilă şi de încredere a Google Cloud.

“De la prima linie de asamblare până la cea mai recentă tehnologie de asistenţă a şoferului, Ford dă tonul inovaţiei în industria auto de aproape 120 de ani”, a declarat Sundar Pichai, CEO Google şi Alphabet.

Începând cu 2023, la nivel global, clienţii Ford şi Lincoln vor beneficia de experienţe digitale cu ajutorul sistemului de operare Android şi a servicilor şi aplicaţiilor Google încorporate, de la hărţi, până la asistenţă vocală - cu ajutorul Google Assistant, şoferii pot fi atenţi la drum păstrând, în acelaşi timp, ambele mâini pe volan.

Sistemul Android din maşină va permite, de asemenea, dezvoltatorilor Ford şi terţilor să creeze aplicaţii personalizate.