Întâlnire de urgenţă între ASF-ul american, banca centrală şi mai mulţi reglementatori. Janet Yellen, trezorierul-şef american, vrea să discute despre volatilitatea violentă generată de războiul momentului pe Wall Street

Autor: Alex Ciutacu 03.02.2021

Janet Yelllen, trezorierul-şef al SUA, a convocat o întâlnire de urgenţă cu şefii autorităţilor de reglementare din ţară pentru a discuta despre volatilitatea violentă generată în cadrul luptei dintre micii investitori de retail şi fondurile de hedging, care a dus la creşteri bruşte şi scăderi abrupte pe mai multe active, precum argintul, potrivit Reuters.

Yellen se va întâlni cu ASF-ul american (Securities and Exchange Comission), cu banca centrală (FED), cu sucursala Fed New York şi cu supraveghetorul tranzacţionărilor (Commodity Futures Trading Comission).

Înainte de a convoca şedinţa, Yellen a discutat cu avocaţii specializaţi în probleme de natură etică pentru a primi undă verde de la aceştia.

Decizia ei de a se consulta cu avocaţii vine după ce Reuters a scris despre banii pe care i-a primit Janet Yellen de la fondul de hedging Citadel, reprezentând plăţi pentru discursuri. Situaţia a fost mai complicată în contextul în care Citadel este unul dintre principalii actori implicaţi în saga GameStop, deci Yellen avea nevoie de o confirmare externă.