Aproape 100.000 de noi utilizatori s-au înscris în ianuarie pe platforma ghiseul.ro

Autor: Cosmin Pirv 03.02.2021

Potrivit unui comunicat al ADR, în ianuarie au fost înregistrate pe platformă 335.921 de tranzacţii, în valoare de 101.081.508 lei. Astfel, în prima lună a anului 2021, sumele colectate au reprezentat aproape un sfert din valoarea totală încasată pe tot parcursul anului 2020.

„Un factor esenţial, care reprezintă măsura sigură a succesului unui produs sau serviciu digital, este rata de adoptare. Numărul utilizatorilor este cel mai relevant benchmark al utilităţii şi performanţei. Cifrele creşterii exponenţiale ale Ghişeul.ro arată cât se poate de clar că această platformă este cel mai de succes serviciu public electronic din România la acest moment. Uşurinţa în utilizare, dar şi bonificaţia de 10% la plata impozitelor locale de persoanele fizice valabilă până la 31 martie au contribuit cu siguranţă la acest nou record înregistrat de Ghişeul.ro”, a declarat Octavian Oprea, preşedinte interimar al Autorităţii pentru Digitalizarea României.

În 2020, peste 300 de tipuri de plăţi pentru administraţiile locale şi centrale au devenit disponibile în platformă. De asemenea, anul trecut, a fost adăugată posibilitatea înrolării persoanelor juridice în Ghişeul.ro.

Potrivit ADR, în prezent, numărul total al utilizatorilor Ghişeul.ro a depăşit 870.000.