Investitorii din industria hotelieră şi de turism cer guvernului amânarea ratelor la bănci pe o perioadă de 18 luni, faţă de 9 cât este acum

Ziarul Financiar 03.02.2021

Mohammad Murad a solicitat miercuri guvernului o serie de măsuri de sprijin pentru turism şi hoteluri, având în vedere pierderile de anul trecut . El a cerut ca amânarea ratelor la bancă să fie extinsă la o perioadă de 18 luni, faţă de 9 luni cât este perioada maximă aprobată de guvern.

”Industria hotelieră şi HoReCa nu a mai avut această situaţie de 50 de ani. Pierderile până acum constatate sunt peste 7 mld. euro la nivel de industrie hotelieră, restaurante şi hoteluri. Vorbim de 7 mld. euro care erau sumele încasate în 2019 şi impozitul aferent acelor sume era calculat de noi la peste 1,5 mld. euro”, a spus Mohammad Murad într-o conferinţă de presă. 

Mohammad Murad s-a declarat nemulţumit de modul în care guvernul Orban a gestionat situaţia din pandemie, susţinând că sprijinul promis în repetate rânduri de premier nu a apărut, iar măsurile concrete au rămas la nivel de declaraţii.