Finanţe personale. Ce se mai întâmplă la Bursă: Conpet Ploieşti, raliu de 28,6% de la începutul anului. Broker: „Creşterea puternică s-a manifestat odată cu apariţia politicii de dividend“. Acţiunile Conpet au crescut în luna ianuarie cu 17%

Autor: Tibi Oprea 04.02.2021

Acţiunile transportatorului naţional de ţiţei Conpet Ploieşti (simbol bursier COTE) înregistrează o creştere de 28,6% de la începutul anului, până la 98 de lei pe unitate, pe fondul unor tranzacţii de 19,5 milioane de lei, potrivit datelor agregate de ZF de la Bursă. Spre com­pa­ra­ţie, indicele principal BET are o creştere de 6% în ace­eaşi perioadă, arată datele BVB.

Conpet a marcat un avans de 16,7% în luna ianuarie, ur­când de la 76,2 lei la 89 de lei pe unitate, în timp ce în primele trei şedinţe din februarie au crescut cu 9,9%, arată calculele ZF. „Avansul din luna ianuarie este probabil determinat în general de creşterea pieţei şi în particular de spe­cu­la­ţiile cu pri­vire la valoarea dividendului ce ar putea fi dis­tri­buit. Creşterea puternică a preţului s-a manifestat odată cu apariţia politicii cu privire la dividend (în data de 2 fe­brua­rie) prin care Consiliul de Administraţie va avea în vedere să propună AGA o rată de distribuire a divi­den­du­lui ce se va situa între 85% şi 100%“, spune Marcel Murgoci, director de tranzac­ţionare al Estinvest, pentru ZF.