Dacia creează un nou pol industrial în Argeş, la Oarja. „Mai avem 50.000 mp disponibili la Oarja. Suntem în discuţii cu doi potenţiali chiriaşi pentru această suprafaţă.“ Proiectul logistic de la Oarja, denumit Piteşti Industrial Park, este deţinut de Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România

Autor: Bogdan Alecu 05.02.2021

Automobile Dacia, cea mai mare companie din România după cifra de afaceri, replică modelul industrial al platformei de la Mioveni (Argeş) într-o nouă localitate din judeţul Argeş, la Oarja, acolo unde constructorul auto are centrul de piese de schimb într-un proiect deţinut în prezent de Globalworth.

După finalizarea proiectului logistic al Grupului Renault, cel mai mare din lume, în 2010 în urma unei investiţii de 40 mil. euro, în Oarja au venit treptat şi alte companii – Martur România, Kirchoff Automotive, Bimed Teknik, Rochling Automotive, Adler Pelzer, CEVA  Logistics şi WDP care a şi construit unele dintre platforme şi GMB Româ­nia, un alt furnizor auto care a construit o fabrică în imediata vecinătate a platformei centrului de piese al Dacia.