Compania românească DAAS, care echipează magazinele Kaufland şi Mega Image, a devenit hub internaţional şi monitorizează 300 de unităţi din diferite colţuri de lume

Autor: Cristina Roşca 05.02.2021

♦ Italienii de la Epta au preluat acum mai bine de doi ani compania DAAS de la antreprenorul Daniel Mocanu.

DAAS, unul dintre cei mai importanţi fur­ni­zori de echipamente pentru hoteluri, res­tau­rante şi magazine alimentare, care lucrează cu jucători precum Kaufland sau Mega Image, şi-a majorat anul trecut vânzările cu 14%, până la aproape 33 de milioane de euro. Compania, intrată în portofoliul italienilor de la Epta în urmă cu mai bine de doi ani, şi-a bugetat un nou avans al businessului pentru 2021, dar acesta este la jumătate faţă de cel din anul marcat de pandemia de COVID-19.

DAAS, firmă fondată de antreprenorul Daniel Mocanu în urmă cu aproape trei de­cenii, ar ajunge astfel la afaceri de 35 mil. euro, dar nu ar egala rezultatele din 2017, cel mai bun an pentru companie. Cu aproape 200 de salariaţi, furnizorul de echipamente s-a apropiat la momentul acela de pragul de 40 mil. euro (183 mil. lei) afaceri. În următorii ani trendul a fost descendent, până în 2020 când businessul a revenit pe plus.