Gerke Witteveen, CEO interimar NN România: Deşi economia va avea un an provocator pentru că nu am văzut impactul complet al pandemiei, 2021 vine cu oportunităţi de creştere pentru industria asigurărilor

Autor: Mircea Nica 13.02.2021

Piaţa asigurărilor ar putea avea multe oportunităţi de creştere în anul 2021, chiar dacă anul acesta va aduce noi provocări pentru economie, a spus Gerke Witteveen, CEO interimar al NN România, pentru ZF. În acelaşi timp, el apreciază că asigurările de sănătate îşi menţin trendul de creştere şi potenţialul.

„Este adevărat că 2021 ar putea aduce noi pro­vo­cări pentru econo­mie, fi­ind­că nu am văzut im­pac­tul complet al pandemiei, dar în esenţă, asigurările sun concepute tocmai pen­tru momente ca acestea în care oamenii se confruntă cu evenimente neprevă­zute. Astfel, cred că pentru in­dus­tria noastră contextul vi­ne de fapt cu multe opor­tunităţi de creştere, susţi­nu­te de de­cala­jul de pro­tec­ţie finan­ciară pe care încă îl vedem în Româ­nia“, a spus Gerke Witteveen.

NN a intrat pe o piaţă nouă şi a lansat asigurarea de locuinţă, urmărind să îşi di­ver­sifice oferta şi să valo­rifi­ce expertiza din segmentele asi­gu­rărilor de viaţă şi pensi­ilor private, unde compania este lider de piaţă, după cum spune Gerke Witteveen.

CEO-ul interimar al NN a mai explicat că în primele nouă luni din 2020, românii au plătit 351 mil. lei în prime de asigurări de sănătate, cu 18% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2019, în timp ce numărul poliţelor active de asigurări de sănătate a ajuns la aproape 370.000, potrivit datelor ASF.

„Tendinţa de creştere a depăşit evoluţia anuală din anii anteriori pandemiei, dar segmentul de piaţă din România este încă mic şi cultura este încă subdezvoltată în comparaţie cu pieţele mai avansate din Europa, deci vedem loc semnificativ de creştere.“