Anul 2021 a început cu scumpiri ale materiei prime pentru producătorii din construcţii: „Scumpirile pot pune în dificultate companiile mici, dar cele mai mari, cu disponibilităţi financiare, îşi vor consolida poziţia pe piaţă”

Autor: Alina-Elena Vasiliu 13.02.2021

♦ Oţelul în mod special, materie primă pentru foarte multe companii cu activitate în construcţii, a trecut prin majorări de preţ considerabile, îngreunând activitatea producătorilor de acoperişuri, hale metalice sau panouri termoizolante.

Industria construcţiilor, deşi a fost una dintre puţinele care au continuat să meargă bine în ultimul an, în con­tex­tul pandemiei, se confruntă de câteva luni cu creşteri semnifica­ti­ve ale costurilor cu materialele, ceea ce pune evoluţia acestui sec­tor sub semnul întrebării. Oţelul în mod special, materie primă pentru foarte multe companii cu activitate în construcţii, a trecut prin majorări de preţ considerabile, îngreunând activitatea pro­ducătorilor de acoperişuri, hale metalice sau panouri termoizolante.

„Vom avea în fiecare industrie provocări punc­tuale, aşa cum este şi în domeniul nostru situaţia creşterii preţului la oţel şi oferta scă­zută a marilor combinate în raport cu cere­rea. Chiar şi în aceste condiţii, cred că ne vom adapta şi vom găsi soluţii de business“, spu­ne Horaţiu Ţepeş, proprietarul produ­că­torului de acoperişuri metalice Bilka Steel din Braşov.