Cei mai puternici executivi vin la ZF Power Summit 2021, 23-24 februarie. În ce vor investi greii din utilităţi şi ce rol au aceste companii în tranziţia energetică?

Autor: Roxana Petrescu 09.02.2021

Executivii cheie din distribuţia şi furnizarea de energie şi furnizorii de soluţii care permit tranziţia energetică vin la ediţia aniversară a ZF Power Summit, pentru a spune care este viitorul investiţiilor în acest domeniu.

După un an cu totul excepţional, ZF Power Summit propune în 2021 o temă care poate accelera redresarea postpan­demie: cum devine tranziţia energetică noul val de creştere pentru România? Cei mai în măsură oameni să răspundă la această întrebare şi-au confirmat deja prezenţa.

Timp de un deceniu, ZF Power Summit a adunat sute de lideri şi mii de participanţi în jurul dezbaterilor sale, a intuit tendinţe, a generat controverse şi a dovedit necesitatea discuţiilor deschise în jurul unui subiect care ne priveşte pe toţi, energia, în toate formele ei.

Marile grupuri de utilităţi joacă un rol esenţial în reconfigurarea peisajului energetic, ele fiind cele care leagă zona de producţie de energie cu utilizatorul final şi cu partea de servicii energetice. În contextul în care urbanizarea pare a fi una dintre cele mai importante tendinţe, modul în care se va consuma energia în marile aglomerări, cu respectarea cerinţelor de mediu, este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă companiile de profil.

Reprezentanţi locali ai unor giganţi internaţionali din energie, dar şi jucători în care statul român încă mai are un cuvânt greu de spus participă în prima zi a ZF Power Summit pentru a dezbate asupra direcţiilor de investiţii din acest sector strategic.

Corina Popescu, CEO Electrica, Manfred Paasch, CEO E.ON România, Carlo Pignoloni, CEO & country manager Enel România şi Ondrej Safar, CEO CEZ România reprezintă careul de aşi al pieţei de distribuţie şi furnizare a energiei electrice. Toţi şi-au confirmat prezenţa la cea de-a zecea ediţie a ZF Power Summit. Alături de ei vor participa Cristian Secoşan, general manager al Siemens România, unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii pentru sectorul energetic, şi Anca Mihăilescu, partener în cadrul casei de avocatură Ijdelea Mihăilescu.

Unde îşi vor plasa utilităţile pe termen lung banii: reţele smart, mobilitate electrică, energie distribuită sau proiecte de hidrogen? După o liberalizare cu un start ratat, cum se va transpune tranziţia energetică în facturile consumatorilor? Cine va plăti „înverzirea“ României şi cât ar putea costa? Care este rolul marilor companii de utilităţi în susţinerea urbanizării accelerate?

Cei mai importanţi oameni din domeniul distribuţiei şi furnizării de energie electrică participă la ZF Power Summit pentru a vedea cum investiţiile în acest sector pot deveni investiţii în creşterea economică a României.

ZF Power Summit este cel mai important eveniment dedicat energiei găzduit de platforma media ZF. Evenimentul va avea loc în perioada 23-24 februarie, într-un format hibrid, care va include intervenţii în exclusi­vitate, interviuri one on one, dar şi dezbateri online, rezultând un concept interactiv care respectă toate regulile de siguranţă impuse.

Cu direcţiile potrivite şi investiţiile corecte, tranziţia energetică are în ea energia de a deveni un motor de dezvoltare, după cel din auto. Va şti România să-şi joace cărţile?

Aflaţi la ZF Power Summit 2021, un eveniment cu o structură nouă, perfect adaptată actualelor condiţii.

De zece ani, totul despre energie.