O discuţie de 6 mil. euro: S Immo se uită să cumpere un teren deţinut de grupul Rădăcini, pentru a extinde birourile The Mark de lângă Gara de Nord

Autor: Bogdan Alecu 09.02.2021

S Immo, dezvoltatorul austriac care deţine mallul Sun Plaza din Bucureşti, analizează posibilitatea de a cumpăra terenul de lângă biro­urile The Mark din zona Buzeşti din Ca­pi­tală, pentru a ex­tin­de proiectul office, potri­vit datelor din piaţa imobiliară.

„Nu putem confir­ma sau nega aceste dis­cuţii, aşa cum nu co­men­tăm nicio posi­bilă negociere în vederea achi­ziţiei“, au spus reprezentanţii S Immo.

Potrivit aceloraşi sur­se, discuţiile au fost în­cetinite de pandemie, în con­textul în care cererea pentru birouri s-a redus în 2020.

Terenul de circa 6.000 mp este de­ţinut de Grupul Rădăcini, controlat de omul de afaceri Ali Madadi şi ar valora circa 6 mil. euro, luând în calcul un preţ de 1.000 de euro/mp.

S Immo AG a cumpărat la finalul anului trecut clădirile Campus 6.2 şi 6.3 din proiectul Campus 6 dez­voltat de Skanska în zona Poli­teh­ni­ca din Capitală în­tr-o tran­zacţie de 97 mil. euro.

Dezvoltatorul aus­triac a finalizat oficial pro­iectul de birouri The Mark de pe str. Bu­zeşti de lângă Piaţa Victoriei în vara anului 2019, proiect în care a investit 45 mil. euro. În prezent clă­di­rea are un grad de ocupare de aproa­pe 100%.

Chi­ria­şii The Mark sunt com­panii precum Infosys, Deloitte, Dentons, WPP, Starbucks, Esky Travel şi restau­rantul The Mark /Rosan Grup.

Proiectul cuprinde două clădiri de birouri şi este proiectat ca un turn de 15 etaje şi o a doua clădire de şase etaje. Suprafaţa închiriabilă este de aproximativ 25.500 mp dispunând de  300  locuri de parcare plus 44 de spaţii suplimentare de parcare în zona exterioară.