Acţiunile Blink Charging au crescut cu 3.000% în opt luni, deşi compania nu a făcut deloc profit în ultimii 11 ani şi a avertizat că ar putea da faliment

Autor: Alex Ciutacu 09.02.2021

Investitorii au transformat compania Blink Charging într-o companie de urmărit din perspectiva creşterilor înregistrate pe bursă, însă fundamentele companiei nu indică absolut niciun motiv pentru creşterile înregistrate de aceasta.

Conform Bloomberg, compania nu a raportat niciodată profit în cei 11 ani de existenţă. Mai mult, anul trecut a avertizat că ar putea intra în faliment, că pierde cotă de piaţă şi că managementul este încă defectuos. 

Cu toate acestea, Blink Charging a explodat pe bursă. Investitorii au generat o creştere de 3.000% în ultimele opt luni. Performanţa companiei a fost întrecută pe bursă doar de 7 companii dintr-un total de 2.700 care valorează cel puţin 1 miliard de dolari. 

Singurul motiv pentru creşterea de pe bursă este natura companiei, întrucât Blink operează staţii de încărcare pentru vehicule electrice, iar investitorii nu se pot abţine atunci când vine vorba de o companie „verde”. 

Evoluţia Blink Charging ilustrează foarte bine setea investitorilor, în contextul în care compania a ajuns la o capitalizare de piaţă puţin trecută de 2,1 miliarde de dolari.