Nuclearelectrica, raliu de 35% de la începutul anului: capitalizare record de 7,3 mld. lei. Acţiunile, la a zecea şedinţă consecutivă de creştere, cu un plus de 21,8%

Autor: Tibi Oprea 10.02.2021

Acţiunile Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), singurul producător de energie nucleară din România, înregistrează un avans de 34,94% de la începutul anului, ajungând la un maxim istoric de 24,1 de lei pe unitate, pe fondul unor tranzacţii de 75,4 mil. lei, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Spre comparaţie, indicele prin­cipal BET, din componenţa căruia face parte, are un avans de 9% în aceeaşi perioadă, arată datele de la bursă. Nuclearelectrica s-a apreciat marţi cu 3% şi a înregistrat ast­fel a zecea şedinţă con­se­cutivă de creş­tere, perioadă de timp în care acţiunile au marcat un plus de 21,8%, potrivit calculelor realizate de ZF. Emitentul a ajuns astfel la o valoare de piaţă de 7,3 mld. lei. „SNN continuă un trend multianual de creştere. Surprinzător, în anul curent chiar a reuşit să îl accelereze. Care ar fi cauzele? Cele ce ţin de emitent. Aici avem mai mulţi vectori de creş­tere. În primul rând, atenţia investi­torilor se mută, la început de an, spre acţiunile cu randa­mente ale dividen­delor ridi­cate. Con­form esti­mă­rilor de divi­dende publi­cate de diverse case de broke­raj, SNN se află în topul emi­tenţilor care pot oferi astfel de randamente“, spune Alin Bren­dea, director ge­neral adjunct al so­cietăţii de bro­keraj Prime Transaction, pentru ZF.