Arbitrul telecom a adus în 2020 la bugetul de stat, din amenzi, aproape 4 mil. lei

Autor: Adrian Seceleanu 10.02.2021

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a efectuat anul trecut aproximativ 3.500 de controale pe piaţa serviciilor de comunicaţii electronice, de servicii poştale şi a echipamentelor radio, anunţă instituţia.

„Activitatea de monitorizare şi control a comunicaţiilor electronice, poştale, echipamentelor radio şi compatibilităţii electromagnetice a fost cu atât mai meticuloasă în 2020 cu cât această perioadă a fost una total atipică, plină de noi provocări şi situaţii limită. Astfel, am derulat anul trecut 3.481 de controale, neregulile existente fiind sancţionate cu amenzi în cuantum de 3.628.400 de lei. Tot anul trecut am desfăşurat şi cea de-a doua campanie de verificare a acoperirii cu semnal de voce mobilă, iar rezultatele măsurătorilor au fost puse la dispoziţia publicului larg prin intermediul platformei aisemnal.ro”, a declarat Cristin Popa, directorul Direcţiei Executive Monitorizare şi Control din cadrul ANCOM.

Ca urmare a acestor controale, ANCOM a transmis 170 notificări şi a aplicat 512 de avertismente şi 200 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 3.628.400 de lei. Suma constituie venit la bugetul de stat.