Twitter vrea să menţină permanent blocarea contului lui Trump, chiar şi dacă va candida în 2024

Autor: Mihai Draghici 10.02.2021

Într-un interviu acordat CNBC, directorul financiar al companiei Twitter, Ned Segal, a fost întrebat dacă va fi reactiva contul lui Donald Trump în cazul în care va candida din nou şi ar fi ales preşedinte.

"Conform modului în care funcţionează politicile noastre, atunci când eşti eliminat de pe platformă, eşti eliminat indiferent dacă eşti comentator, director financiar, fost sau actual oficial", a răspuns Ned Segal, conform publicaţiei The Hill.

"Politicile noastre sunt menite să asigure că oamenii nu instigă la violenţă, iar dacă cineva face acest lucru, va trebui să îl eliminăm din platformă; politicile noastre nu permit revenirea acestor persoane", a explicat Ned Segal.

Întrebat explicit dacă răspunsul este negativ, Ned Segal a precizat: "A fost eliminat când era preşedinte şi nu ar fi nicio diferenţă pentru cineva care a fost oficial public".

Contul de Twitter al lui Donald Trump a fost închis după violenţele produse la Capitoliu pe 6 ianuarie. Donald Trump este acuzat de "instigare la insurecţie", iar procesul are loc în Senat. Este improbabil ca fostul preşeidnte al SUA să fie condamnat.

Decizia Twitter de blocare a contului lui Donald Trump a generat critici privind libertatea de exprimare.