UNSAR: Circa 71% dintre şoferi ar fi deranjaţi dacă valoarea reparaţiei prin RCA ar fi mult mai mare decât reparaţia în regie proprie

Autor: Mircea Nica 11.02.2021

94% dintre şoferi consideră că publicarea anuală, cu titlu informativ, de către o autoritate competentă a unor preţuri de referinţă pe piaţa de reparaţii auto, pentru a limita practicarea unor preţuri exagerate, ar fi benefică.

Circa 71% dintre şoferi ar fi deranjaţi dacă, în cazul unui accident de cir­cu­laţie, valoarea reparaţiei despăgu­bită de po­liţa de asigurare RCA a vinovatului ar fi cu mult mai mare decât costul ace­le­iaşi reparaţii efectuate fără asigurare, po­trivit unei cercetări socio­lo­gice realizate pentru Uniu­nea Naţională a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare din România (UNSAR) de că­tre Institutul Român pen­tru Evaluare şi Strategie (IRES).

„Este important ca ro­mâ­nii să fie corect informaţi în ce­ea ce priveşte asigurările, mai ales în contextul în care in­tro­ducerea decontării di­rec­te obligatorii va marca o schim­­bare de paradigmă pen­tru şoferi. Sus­ţinem iniţiativele auto­ri­tă­ţilor şi pu­nem la dispoziţie expertiza noastră şi a mem­brilor noştri pen­tru a avea un cadru legislativ adecvat. În ace­laşi timp, vom continua să dezvoltăm noi campa­nii de informare a consu­ma­torilor cu pri­vire la asigurările auto, riscurile de acci­dent, prevenţia la volan şi nu numai“, au transmis reprezentaţii UNSAR.