După 4 zile de la redeschiderea şcolilor, 244 de elevi şi 329 de angajaţi au fost confirmaţi cu COVID-19

Ziarul Financiar 11.02.2021

Ministerul Educaţiei a anunţat joi seara că 244 de elevi şi 329 de angajaţi din Educaţie au fost confirmaţi cu Covid din 8 februarie, când au fost redeschise şcolile în sistem faţă în faţă.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, incidenţa cumulată în rândul elevilor în cele 4 zile de la debutul semestrului II (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populaţiei generale.

Ministerul anunţă că sunt 8 judeţe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor: Argeş, Brăila, Giurgiu, Neamţ, Sibiu, Satu Mare, Tulcea şi Vâlcea.

„Luând în considerare perioada de incubaţie, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în şcolile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii şcolii”, se arată în comunicat.

Astfel, în perioada 8-11 februarie au fost confirmaţi cu Covid 244 de elevi şi 329 de angajaţi din sistem şi a fost suspendată activitatea în 171 de clase.

„Subliniem încă o dată că, în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars CoV-2, sunt de o importanţă majoră triajul epidemiologic, menţinerea copiilor simptomatici la domiciliu şi anunţarea medicului de familie”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.