Dorel Duţă, UNSICAR: Peste 95% din poliţele de asigurare intermediate sunt în format digital

Autor: Mircea Nica 12.02.2021

♦ Aproape orice document se emite în format digital şi este semnat electronic prin sisteme certificate. Totodată, brokerii au creat facilităţi de self-service pentru clienţi, în care aceştia îşi pot consulta portofoliul şi pot efectua diverse operaţiuni administrative.

Peste 95% din poliţele de asigurare inter­me­diate sunt în format digital în cadrul acti­vi­tăţii unor brokeri, ceea ce înseamnă o pre­lua­re relativ semnificativă din sarcinile ad­ministrative ale asigurătorilor, care implicit se traduc în reduceri de costuri adminis­tra­tive ale acestora în procesul de emitere a co­taţiilor de primă şi a poliţelor, a transmis Dorel Duţă, preşedinte al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consul­tan­ţă în Asigurări din România (UNSICAR).

„În sprijinul pieţei şi în special al clien­ţilor, companiile de brokeraj au dezvoltat şi im­plementat o serie de procese digitale pen­tru a asigura corecta funcţionare a relaţiei cu cli­enţii şi cu partenerii de afaceri. Astfel, în cadrul activităţii unor brokeri, peste 95% din po­liţele de asigurare intermediate sunt în format digital. Unii brokeri preiau o parte semnificativă din sarcinile administrative ale asigurătorilor şi, implicit, reduc costurile de ad­ministrare ale acestora în procesul de emi­tere a cotaţiilor de primă şi poliţelor“, a de­cla­rat preşedintele UNSICAR, Dorel Duţă.