Fitch confirmă ratingul acordat Garanti Bank România, la BB-, cu o treaptă deasupra acţionarului său Turkiye Garanti Bankasi

Autor: Mircea Nica 12.02.2021

Agenţia de rating Fitch a menţinut ratingul BB- pentru Garanti Bank România, cu o treaptă deasupra ratingului B+ al acţionarului său unic Turkiye Garanti Bankasi, menţionând că profilul de risc al Garanti Bank România este suficient de independent, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul agenţiei.

„Ratingul Garanti Bank România (GBR) este condus de profilul său independent, după cum se reflectă în ratingul de viabilitate (VR). VR reflectă mărimea mică şi franciza îngustă a GBR în România, profitabilitatea rezonabilă şi calitatea activelor, capitalizarea adecvată, finanţarea şi lichiditatea bune. În opinia noastră, profilul de risc al GBR este suficient de independent de acţionarul său unic, Turkiye Garanti Bankasi (Garanti BBVA; B + / Negativ), precum şi restricţiile interne şi de reglementare privind transferurile de capital şi de finanţare sunt suficient de stricte pentru a permite GBR să fie cotată peste Garanti BBVA“, susţin analiştii de la Fitch.