Cum va arăta viitorul mobilităţii şi care va fi rolul companiilor petroliere în tranziţia de la „aurul negru“ la electron? Aflaţi la ZF Power Summit 23-24 februarie 2021

Autor: Roxana Petrescu 15.02.2021

Camelia Ene, CEO şi country chairman al MOL România, companie care în 25 de activitate s-a transformat într-unul dintre liderii pieţei petroliere, participă la ZF Power Summit 2021 pentru a arăta cum se adaptează greii din petrol la tranziţia energetică, cel mai de amploare fenomen prin care trece acum sectorul.

Cu o prezenţă de 25 de ani şi cu investiţii de peste 200 de milioane de dolari, MOL România, filiala locală a grupului petrolier MOL, a ajuns azi la 234 de benzinării, cereşterea organică, dar şi apetitul pentru achiziţii transformând compania într-unul dintre liderii pieţei petroliere.

Dincolo de afacerea de comerţ cu carburanţi, MOL România a fost printre primele companii petroliere care s-au lansat în proiecte de mobilitate electrică, atât proprii, cât şi în parteneriat cu alte grupuri. În plus, din 2015 firma găzduieşte în staţiile sale conceputul gastro Fresh Corner, una dintre primele iniţiative de transformare a benzinăriilor în centre de servicii.

Care va fi însă rolul companiilor petroliere în tranziţia energetică? Ce noi dimensiuni ale pieţei de energie vom vedea încorporate în aceste companii pentru a rămâne relevante pe piaţă? Ce măsuri au luat companiile petroliere pentru a se adapta restricţiilor de mobilitate impuse de pandemie? Putem spune despre 2019 că a fost vârful de consum al petrolului? Ce s-a schimbat în ultimii 25 de ani pe piaţa petrolieră şi cum va arăta mobilitatea pe termen lung, în 2050, de exemplu, an pentru care este setată la nivel european atingerea ţintei de neutralitate cli­matică?

Camelia Ene, CEO şi country chairman al MOL România participă la ZF Power Summit 2021 pentru a discuta ce înseamnă tranziţia energetică pentru companiile petroliere şi, mai ales, ce înseamnă acest fenomen pentru România, o ţară cu o tradiţie de peste 100 de ani în exploatarea aurului negru.

Timp de un deceniu, ZF Power Summit a adunat sute de lideri şi mii de participanţi în jurul dezbaterilor sale, a intuit tendinţe, a generat controverse şi a dovedit necesitatea discuţiilor deschise în jurul unui subiect care ne priveşte pe toţi, energia, în toate formele ei.

În 2021, după un an cu totul excepţional, Ziarul Financiar propune în ediţia aniversară a ZF Power Summit o temă prin care vrea să genereze soluţiile necesare pentru ceea ce poate deveni un nou val de creştere economică, mai necesar ca niciodată: Cum devine tranziţia energetică noul val de creştere pentru România?

Alături de liderii de pe piaţa locală a energiei, şi-au anuţat participarea la ZF Power Summit şi factorii de decizie europeni.

Printre aceştia se numără Frans Timmermans, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, sau Christian Kettel-Thomsen, vicepreşedintele Băncii Europene pentru Investiţii (BEI), unul dintre cei mai puternici finanţatori ai energiei româneşti.

ZF Power Summit 2021 va avea loc în perioada 23-24 februarie, într-un format hibrid, care va include intervenţii în exclusivitate, interviuri one-on-one, dar şi dezbateri online, rezultând un concept interactiv care respectă toate regulile de siguranţă impuse.

Cu direcţiile potrivite şi investiţiile corecte, tranziţia energetică are în ea energia de a deveni un motor de dezvoltare, după cel din auto. Va şti România să-şi joace cărţile?

Aflaţi la ZF Power Summit 2021, un eveniment cu o structură nouă, perfect adaptată actualelor condiţii.

De zece ani, totul despre energie.