Simona Halep, după calificarea în sferturi: Sunt puţin obosită, dar liniştită şi concentrată

Autor: Rafael Hekman 14.02.2021

Simona Halep s-a calificat duminică în sferturile de finală ale Australian Open, învingând-o pe Iga Swiatek, după ce a fost condusă la capătul primului set. Ea s-a arătata mulţumită mai ales de felul în care a servit şi spune că se simte bine din punct de vedere fizic.

După meci, Simona Halep a declarat că o bucură foarte mult acest succes în faţa jucătoarei Iga Swiatek.

„Mă bucur de acest succes, pentru că la Roland Garros nu am avut ritm (în partida cu Iga Swiatek, din 2020 - n.r.). Azi (duminică - n.r.) am încercat să fac lucrurile mai bine şi sunt fericită”, a spus Halep, la Eurosport.

„Cred că tot turneul am servit mai bine şi mă bucur că am progresat. Nu servesc foarte puternic, dar am constanţă şi reuşesc să o fac din ce în ce mai variat. Azi serviciul m-a ajutat mult şi am reuşit să îi provoc greşeli, mai ales pe retur”, a mai spus Simona, referindu-se la tactica ei de joc.

Vorbind despre forma fizică şi despre starea de sănătate, Halep a spus că se simte bine, pentru că a reuşit să se pregătească fizic chiar şi în perioada de izolare dinainte de turneu.

„E adevărat, sunt puţin obosită, dar e normal, e şi efectul stresului. Dar acum sunt liniştită şi concentrată şi încerc să mă recuperez cât pot de bine”, a adăugat numărul 2 mondial, care o va întâlni în sferturi pe americanca Serena Williams, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10.

Simona Halep, a învins-o ultima dată pe americancă în finala turneului de la Wimbledon din 2019.

În urma calificării în faza sferturilor de finală, Simona Halep poate fi recompensată cu un premiu de 525.000 de dolari australieni (336.000 de euro) şi cu 430 de puncte WTA.