Mugur Isărescu, BNR: Sperăm la o revenire economică rapidă, în timp ce ne facem treaba pentru a limita efectele pandemiei

Autor: Mircea Nica 15.02.2021

♦ Schemele de susţinere a angajaţilor, moratoriile de amânare a plăţii creditelor şi granturile pot fi eficiente în criză, dar atenţie la creşterea datoriilor pe termen scurt din perspectiva lichidităţii ♦ Impactul COVID-19 asupra companiilor nu poate fi încă cuantificat în totalitate. Datorită politicilor excepţionale s-a evitat o criză majoră l Sper la o revenire economică rapidă.

Incertitudinile rămân extrem de mari şi întârzierile suplimentare în redre­sa­rea economică vor pune mai multă pre­siune asupra resurselor publice şi vor com­plica compromisurile în realo­ca­rea aces­to­ra, însă sperăm la o recupe­rare rapidă, pe măsură ce continuăm să ne facem treaba pentru a limita efectele pandemiei, susţine Mugur Isărescu, guvernatoul BNR.

Isărescu a participat vineri la o vi­deo­conferinţă organizată de Fondul Monetar Internţional (FMI): „Regio­nal Eco­nomic Outlook for Europe: Cor­po­rate Liquidity and Solvency in the Pandemic and the Role of Policies“.