Comerţul online a fost motorul de creştere al pieţei de curierat în 2020: curierii au avut creşteri de cel puţin 20% şi au depăşit pentru prima dată miliardul de euro

Autor: Miruna Diaconu 15.02.2021

♦ Pentru 2020, piaţa locală de curierat se apropie de o valoare de circa 5 mld. lei, mai exact 4,85 mld. lei (1 mld. euro), conform estimărilor făcute de ZF pe baza datelor din piaţă.

Industria de curierat este unul dintre câştigătorii crizei pandemice, astfel că piaţa a înregistrat o creştere semni­ficativă în 2020 pe fondul creşterii comenzilor online. Comerţul online a contribuit foarte mult la creşterea pieţei de curierat, pe fondul restricţiilor de circulaţie, astfel oamenii au fost nevoiţi să comande mai mult online. Pentru 2020, piaţa locală de curierat se apropie de o valoare de circa 5 mld. lei, mai exact 4,85 mld. lei, conform estimărilor făcute de ZF pe baza datelor din piaţă. Companiile de curierat au avut creşteri ale afacerilor de cel puţin 20%, în unele cazuri fiind vorba chiar şi de dublări ale veniturilor.

Industria de curierat a cunoscut în ultimii zece ani o creştere considerabilă, astfel că în anul 2008 piaţa de curierat avea afaceri cumulate de 875 milioane lei, conform datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Zece ani mai târziu, industria de curierat avea o valoare de peste 4 miliarde lei, adică de aproape cinci ori mai mare.