BRK Financial Group urcă la bursă cu peste 14%, pe rulaj de 1,2 mil. lei, după ce a anunţat că a încheiat plasamentul privat de acţiuni al subsidiarei Firebyte Games: finanţare de 4,93 mil. lei

Autor: Tibi Oprea 15.02.2021

Acţiunile BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul broker listat la bursa românească, se apreciau luni la ora 14.20 cu 14,11%, pe fondul unor tranzacţii de 1,2 miloane de lei, după ce la ora 13.55 a publicat la bursă un comunicat referitor la încheierea plasamentului privat de acţiuni al subsidiarei Firebyte Games.

Astfel, plasamentul privat a fost închis anticipat, la un preţ de 0,56 lei pe acţiune, în urma unei suprasubscrieri de 3,65 ori. În cadrul plasamentului, au fost subscrise 8,8 milioane de acţiuni în valoare de 4,93 de milioane de lei de către investitori, iar plasamentul a fost intermediat de către BRK Financial Group. Acţiunile emise vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti.

“Având în vedere misiunea noastră de a contribui la cresterea pietei de capital din România, ne bucurăm să vedem tot mai mulţi investitori dornici să investească în plasamente private, luând astfel parte la primele etape de listare ale unei companii. Firebyte Games a facut astăzi un pas decisiv spre listare şi spre alinierea la practicile de guvernanţă corporativă. Compania are un plan ambiţios pentru dezvoltare în perioada următoare, iar bursa joaca un rol important pentru finanţare şi dezvoltare“, a declarat Monica Ivan, Director General al BRK Financial Group.

Exceptând avansul de luni, acţiunile BRK înregistrează o apreciere de 34,15% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 7,7 milioane de lei, emitentul ajungând la 32,6 milioane de lei capitalizare, arată datele BVB.

Subsidiară a BRK Financial Group, Firebyte Game este primul dezvoltator din zona de gaming din România care se va lista în perioada următoare la Bursă pe piaţa AeRO, iar capitalul atras de la investitori va fi folosit pentru dezvoltarea companiei cu două linii noi de business.

"Le mulţumesc celor implicaţi în proiectul Firebyte Games pentru suportul continuu în aceşti trei ani extraordinari şi tuturor celor care ne-au acordat votul de încredere în cadrul  plasamentului privat. Acesta este doar începutul!", a declarat Ovidiu Stegaru, CEO al companiei.