Grupul olandez ING a terminat anul 2020 cu un profit net de 2,48 mld. euro, în scădere cu 48% faţă de 2019. T4/2020 a adus pentru ING Group un profit net de 727 mil. euro, cu 7,7% mai mic

Autor: Mircea Nica 16.02.2021

Steven van Rijswijk, CEO al grupului ING: Vedem în continuare o cerere sănătoasă pentru creditele ipotecare. Am mai observat că oamenii au cheltuit mai puţin în perioada de lockdown, ceea ce a dus la o creştere a economiilor.

ING Group, care deţine a patra cea mai mare bancă de pe piaţa românească după active, a terminat anul 2020 cu un profit net de 2,48 mld. euro, în scădere cu 48% comparativ cu câştigul din anul 2019, potrivit informaţiilor anunţate de grupul olandez.

„Continuăm să vedem o cerere sănătoasă de credite ipotecare. De ase­menea, am observat că oamenii au chel­tuit mai puţin în perioada de lockdown, ceea ce a dus la o creştere a economiilor. Cererea de credite de afaceri şi de con­sum a scăzut, având în vedere activitatea eco­nomică mai redusă şi incertitudinea crescută. În mod considerabil, mai mulţi clienţi aleg ING ca bancă pentru pro­dusele de investiţii, ceea ce a dus la o creştere sănătoasă a veniturilor şi veni­turilor din comisioane. Costurile de risc, deşi mai mari pentru întregul an, au scă­zut cu 51% în al patrulea trimestru com­parativ cu perioada din anul prece­dent, în timp ce cheltuielile operaţionale au rămas sub control. Poziţia noastră de ca­pi­tal s-a consolidat în continuare la 15,5% şi propunem o plată a dividen­de­lor în conformitate cu recomandările Băn­cii Centrale Europene“, a transmis Steven van Rijswijk, CEO al ING Group.