Antreprenori locali. Familia Fiterman deschide în toamna lui 2021 la Iaşi un spital de recuperare cu 140 de paturi. Investiţia în noul spital sub brandul Arcadia este de 10 milioane de euro

Autor: Georgiana Mihalache 16.02.2021

Familia Fiterman, care deţine ope­ra­torul de servicii de sănătate Arcadia din Iaşi, plănuieşte să deschidă în toamna anului 2021 un nou spital, mi­zând pe zona de recuperare medicală, după o investiţie de 10 mil. euro. Noul spital va avea 140 de paturi şi a fost construit în trei ani.

„În pandemie am învăţat că nu tre­buie să mai amân nimic, oamenii se ba­zează prea mult pe ce urmează şi îşi permit prea mult să amâne unele lu­cruri, motiv pentru care ambalăm acum motoarele. Noul spital pe care îl vom deschide la începutul toamnei este un spital cu un nou concept, de recu­perare medicală preoperatorie, postope­rato­rie, posttraumă. Este într-o zonă a Iaşiului specială, Bârnova, într-o zo­nă puternic împădurită şi cu aer curat“, a spus pentru ZF Dan Fiterman, general manager al Arcadia  - Spitale şi Centre Medicale.

În 2020, Arcadia  - Spitale şi Centre Medicale a încheiat cu afaceri de 110 mil. lei, în uşoară creştere faţă de anul 2019. Deşi pandemia generată de noul virus a dus la investiţii mai reduse în achiziţii sau în noi clinici ale marilor reţele private de sănătate, Dan Fiterman spune că reţeta creşterii în piaţă este investiţia constantă.

Grupul Arcadia este un jucător de talie medie în piaţa sănătăţii private, situându-se între primii zece jucători după cifra de afaceri la nivel naţional.