Studiu Confidex printre manageri: creşte încrederea în economie, se reiau recrutările, scăderile afacerilor şi ale profitului sunt mai mici decât cele estimate la începutul pandemiei

Autor: Alina-Elena Vasiliu 16.02.2021

Îngrijorarea managerilor români cu privire la evoluţia economiei s-a redus în ultimul trimestru din 2020 comparativ cu cel de-al doilea trimestru din 2020, când previziunile referitoare la pandemie erau mult mai pesimiste, arată cel mai recent studiu Confidex realizat de Impetum Group.

Indicele Confidex a ajuns la 45, faţă de 41 în ediţiile anterioare ale studiului, ceea ce relevă o creştere a încrederii managerilor români în economie.

„S-a dublat numărul managerilor care mizează pe digitalizare în companiile lor, iar 55% din companii au declarat că lucrează în regim de telemuncă. A scăzut cu 8% ponderea celor care spun că propria companie a fost afectată de pandemie, iar 85% dintre manageri consideră că demararea campaniei de vaccinare va avea un impact pozitiv asupra businessului lor şi a economiei în general. De asemenea, se reia activitatea de recrutare. În general, veştile au o dinamică optimistă”, spune Andrei Cionca, CEO Impetum Group, care gestionează companiile aflate în dificultăţi financiare.

Studiul mai arată că 64% dintre manageri au declarat că vor regândi strategia companiei loc ca efect al pandemiei.