One United Properties ia 50 mil. euro de la Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre pentru finalizarea clădirii de birouri One Tower dezvoltată de companie în nordul Capitalei

Autor: Cristina Bellu 16.02.2021

One United Properties, dezvoltatorul imobiliar controlat de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, a obţinut o finanţare de 50 mil. euro de la Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB), instituţia financiară înfiinţată de 11 state din zona Mării Negre inclusiv România. Capitalul va fi utilizat pentru a finaliza investiţia şi a refinanţa costurile de construcţie anterioare ale clădirii de birouri One Tower, parte a ansamblului mixt One Floreasca City, dezvoltat de One United în cartierul Floreasca din Bucureşti.

„Este o acţiune importantă şi totodată o premieră pentru grupul One, care până acum a apelat la alte soluţii de finanţare. Capitalul va fi utilizat pentru a finaliza investiţia şi a refinanţa costurile de construcţie anterioare ale clădirii de birouri One Tower”, spune Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties.  

Finanţarea este acordata pe o perioadă de 11 ani şi va fi folosită în totalitate până la finalul anului şi rambursată ulterior până la maturitate.

„BSTDB este încântată să sprijine acest proiect care reprezintă o investiţie majoră în sectorul construcţiilor din România în mijlocul pandemiei, ceea ce va spori oferta de infrastructură de calitate pentru afaceri în Bucureşti”, adaugă Dmitry Pankin, preşedintele BSTDB.