Semnale optimiste din mediul de business. Studiul Confidex pentru T4/2020: Tot mai puţini manageri spun că se confruntă cu scăderea vânzărilor şi a comenzilor. Totuşi, problemele pe care le invocă managerii vin din zona creditării

Autor: Alina-Elena Vasiliu 17.02.2021

♦ Relaţia cu băncile şi accesul la creditare s-au înrăutăţit în ultimul trimestru din 2020, spun executivii participanţi la studiul Confidex.

Companiile restrâng măsurile de austeritate precum concedierile, şomajul şi redu­cerile de activitate, adoptate odată cu pande­mia şi consideră că demararea cam­paniei de vaccinare va avea efecte pozi­tive asupra propriilor companii, dar şi a economiei în general. Sunt concluziile celui mai recent studiu Confidex derulat de Impetum Group, aferent trimes­trului al patrulea din 2020.

„Pandemia devine catalizatorul schimbării de paradigmă a businessului la nivel de strategie. Managerii văd o revenire în V a economiei, dar pre­lungirea pandemiei va creşte această revenire. Percepţia redresării econo­miei rămâne într-un orizont de doi ani, la fel cum arătau şi datele studiului din trimestrul al treilea din 2020“, spune Andrei Cionca, CEO al grupului Impetum.