Industria asigurărilor a aplicat soluţii digitale pentru a-şi eficientiza procesele. Unde se vede eficientizarea? Adrian Marin, preşedinte UNSAR: Impactul digitalizării şi al măsurilor de eficientizare luate de companii se reflectă în scăderea ratei cheltuielilor de achiziţie şi administrare atât pe RCA, CASCO, cât şi pe segmentul asigurărilor property

Autor: Mircea Nica 17.02.2021

Procesul de eficientizare prin digitalizare a industriei asi­gu­rărilor, proces început încă din anul 2018, care a continuat în anul 2019 şi a fost accelerat semnificativ în anul 2020, a în­ceput să se contureze în rata cheltuielilor de achiziţie şi ad­ministrare a com­paniilor din piaţă, potrivit datelor Autorităţii de Su­praveghere Financiară (ASF).

„Impactul digitalizării şi al măsurilor de eficientizare luate de companii se reflectă în scaderea ratei cheltuielilor de achiziţie şi administrare atât pe RCA, CASCO, cât şi pe seg­mentul asigurărilor pro­per­ty“, a spus Adrian Marin, pre­şe­dinte al Uniunii Naţiona­le a So­cietăţilor de Asi­gu­ra­re-Re­a­sigu­rare din Ro­mâ­nia (UNSAR), într-o con­ferinţă de profil.

Astfel, principalele linii de business din zona asi­gu­rărilor generale au înre­gis­trat o scă­dere a ratei chel­tuielilor de achi­ziţie şi ad­mi­nis­trare la fina­lul primlor no­uă luni din 2020, com­pa­rativ cu primele nouă luni din 2019.