Gral Medical, al cincilea operator privat de sănătate, a preluat un laborator de analize din Timişoara şi marchează intrarea pe piaţa din Vestul ţării

Autor: Georgiana Mihalache 17.02.2021

Gral Medical, al cincilea jucător din piaţa privată de sănătate, a preluat laboratorul medical Labordiagostica din Timişoara şi a bifat prima achiziţie în vestul ţării, după ce până acum operatorul privat a mizat pe dezvoltare ţn centrul şi sudul ţării. Gral a avut un buget de 500.000 euro pentru preluarea laboratorului medical şi planul de investiţii pentru noua unitate în 2021.

“Dacă până acum ne-am axat cu extinderea reţelei de centre Gral în centrul şi sudul ţării, am reuşit să intrăm şi pe piaţa medicală din vestul ţării. Este primul pas dintr-un proiect ambiţios de dezvoltare ce a început în anii anteriori”, a spus  Robert Chiţan, director de dezvoltare al Gral Medical.

Reţeaua de laboratoare Gral ajunge astfel la 15 laboratoare ce efectuează în total un volum de peste 8 milioane de analize anual.

Labordiagnostica activează pe piaţa din Timişoara din anul 2004, iar în 2019 a încheiat cu afaceri de 777.000 lei, cel mai ridicat nivel al afacerilor de la înfiinţare. Compania figurează cu şapte angajaţi şi a fost deţinută înainte de preluarea de către Gral de Mioara şi Dana Negru, care mai au şi alte companii în sfera diagnosticului de laborator, potrivit platformei de analiză financiară confidas.ro.

Strategia Gral urmăreşte  mărirea reţelei de centre în oraşe cu o popularţie de peste 200.000 de locuitori.

Gral Medical continuă extinderea şi a anunţat că a finalizat două proiecte de investiţii de peste 600.000 euro într-un laborator de biologie moleculara în Bucureşti, unde se pot face în prezent peste 2000 de teste COVID RT PCR pe zi, iar paleta de servicii de biologie moleculară s-a mărit. În plus, spitalul OncoFort Craiova s-a relocat într-un spaţiu nou.