Constructorul Viarom reabilitează 18 km de drum judeţean în Braşov pentru 58,6 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu 17.02.2021

Constructorul Viarom, deţinut de Marius Daniel Badina, a câştigat un contract de 58,6 mil. lei (12 mil. euro) cu Consiliul Judeţean Braşov pentru reabilitarea DJ 132 Rupea-Homorod-Mercheasa-Jimbor, limită judeţ Harghita. Drumul reprezintă o alternativă rutieră de legătură între judeţele Braşov şi Harghita. Proiectul de reabilitare cuprinde realizarea structurii rutiere a drumului interjudeţean DJ 132, în lungime de 18.161 de metri, cu tot ceea ce înseamnă carosabil, acostamente, drumuri laterale, trotuare şi amenajare alveole pentru staţii de transport public. În vederea implementării acestui proiect investiţional administraţia judeţeană a accesat fonduri de la Ministerul Dezvoltării, în cadrul etapei a II-a a Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Termenul de realizare a lucrărilor, conform contractului, este de 18 luni.

Constructorul Viarom şi-a majorat cifra de afaceri pe plan local cu 63% în 2019 faţă de 2018, iar rezultatul a ajuns la 132 mil. lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Compania a trecut pe profit, după mai mulţi ani de pierderi, câştigul fiind de 2,7 mil. lei în 2019. Numărul mediu de angajaţi a fost de 224 de oameni în 2019, în scădere cu 40 comparativ cu anul anterior.

Din portofoliul companiei fac parte platforme industriale, lucrări de sistematizare, lucrări de întreţinere curente şi periodice pentru infrastruc­tura judeţeană şi naţională, reabilitări şi modernizări de infrastructură rutieră urbană şi rurală. Printre proiectele recente se numără reabilitări de străzi din localităţi din judeţe ca Braşov, Covasna, Bacău, Botoşani. Viarom se ocupă de ’’construirea de căi de comunicaţie (autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene, artere urbane şi locale, căi ferate, linii de tramvai), reţele edilitare, precum şi execuţia de lucrări complexe de construcţii industriale, atât în mediul urban, cât şi rural.

La calitatea finală a lucrărilor executate contribuie şi dotările proprii în domeniul fabricării de produse asfaltice şi fabricării de amestecuri optimale şi emulsii, se arată pe site-ul companiei. Grupul Vinci a cumpărat la finalul anului 2008 Viarom Construct. Vinci este un grup francez fondat în 1899, care a avut în 2018 venituri de peste 43 miliarde de euro în toate subsidiarele pe care le are, printre care în Albania, Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia şi altele.