România se pregăteşte de primul automobil electric: Ford ar putea produce din 2026 maşini electrice la Craiova. Stuart Rowley, preşedintele Ford Europa: Vom discuta despre viitorul uzinei în contextul electrificării

Autor: Bogdan Alecu 18.02.2021

♦ Ford are în plan ca până la jumătatea anului 2026 în Europa gama să să fie reprezentată de maşini electrice sau hibride plug-in, iar din 2030 să producă numai maşini electrice.

Uzina de la Craiova ar putea produce în următorii ani automobile electrice Ford în contextul noii strategii a Ford Europa de reducere a emisiilor de dioxid de carbon.

„Uzina de la Craiova este o poveste de succes, am lansat acolo noul Ford Puma la începutul anului trecut iar modelul este un hit în piaţă, iar cele mai multe unităţi livrate utilizează tehnologia mild-hybrid. Vom reveni în următoarele luni cu detalii despre viitorul uzinei de la Craiova“, a răspuns Stuart Rowley, preşedintele Ford Europa la o întrebare adresată de ZF cu privire la uzina din România, în cadrul evenimentului The Future of Ford in Europe“.

Ford a anunţat săptămâna aceasta că va demara la Craiova producţia SUV-ului Puma şi în versiunea cu transmisie automată pentru motorizările cu tehnologie hibridă. Până acum transmisia automată era disponibilă doar pentru motorul de 1,0 litri EcoBoost fără componenta electrică. Aceasta va fi disponibilă atât pe varianta de 125 CP cât şi pe cea de 155 CP şi este aceeaşi versiune de transmisie automată cu şapte trepte. Ford Puma EcoBoost Hybrid şi Fiesta EcoBoost Hybrid sunt două dintre cele 17 vehicule electrificate pe care Ford le introduce în Europa înainte de sfârşitul acestui an.