Pandemia a redus numărul de turişti români din Seychelles la mai puţin de o treime: doar 769 de vizitatori în 2020. Momentan, această ţară din Oceanul Indian, are graniţele închise pentru majoritatea turiştilor

Autor: Cristina Roşca 18.02.2021

Sunt primiţi doar cei care vin din ţările cu risc mic şi mediu, iar România nu se numără printre ele. Excepţie fac persoanele vaccinate.

În 2020, an marcat de pandemia de Covid-19, doar 769 de români au vizitat Seychelles, un stat african din Oceanul Indian. Această ţară este cunoscută drept o destinaţie exotică, de lux, similară cu Maldive, Bora Bora sau Mauritius. În ceea ce priveşte preţurile, o vacanţă în Seychelles poate ajunge să coste mai mult decât una în Maldive, aceasta din urmă fiind însă mult mai populară, mai ales în rândul românilor, dar nu numai.

Este interesant de observat o evoluţie a numărului de turişti români care au ajuns în Seychelles, maximul fiind atins în 2019, când 2.607 vizitatori locali au trecut graniţele acestei ţări pe cale aeriană sau maritimă. Astfel, în pandemie cifrele au scăzut la mai puţin de o treime, cel mai redus nivel de după 2014. Acum două decenii însă numărul era de ordinul zecilor, crescând apoi treptat odată cu apetitul românilor pentru călătorii şi cu puterea de cumpărare.