Adecco România: Anul 2021 este unul în care lucrurile încep să îşi revină, în care se reaşază cererea şi oferta de pe piaţa muncii. O reducere a fiscalităţii în domeniul muncii şi o digitalizare mai accelerată a relaţiilor contractuale de muncă ar transmite un semnal foarte necesar tuturor angajatorilor (străini sau autohtoni) de a-şi face planuri de dezvoltare în România

Autor: Ramona Cornea 18.02.2021

“Ne aflăm într-un moment similar cu cel de la începutul anului 2012, când primele semne ale redresării economice începeau să apară.”

Anul 2021 este unul în care lucrurile încep să îşi revină, în care se reaşază cererea şi oferta de pe piaţa locală a muncii, un an care a început foarte energic din punctul de vedere al recrutării, spune Florin Godean, country manager al Adecco România, liderul pieţei de recrutare de personal în regim temporar din România.

„Ne aflăm într-un moment similar cu cel de la începutul anului 2012, când primele semne ale redresării economice începeau să apară. Atunci, nesiguranţa era mai mare, iar ieşirea din criză a mai durat o bună perioadă de timp. Acum, contextul este total diferit şi suntem optimişti, mai ales pentru evoluţiile din piaţa muncii. Anul acesta a început foarte energic din punct de vedere al angajărilor. Am sesizat creşteri de solicitări din domenii care în mod normal aveau nevoi mai mari în această perioadă, precum retail, tehnic, automotive, farmaceutic, logistică şi transport, dar şi din domenii mai puţin active, de exemplu cel  medical şi asistenţă medicală, educaţional. În aceste ultime domenii, ne aşteptăm la o creştere constantă până la finalul anului, atât din partea companiilor din ţară, cât şi cele din UE”, a spus Florin Godean în cadrul unei conferinţe de presă.

În 2020, domeniile de activitate cu cele mai multe recrutări au fost logistica, telecomunicaţiile, IT&C-ul şi industria automotive, iar în 2021 va fi la fel, crede Godean.