Exclusivitate ZF. Cel mai bun plasament pentru populaţie: Ministerul Finanţelor vrea să revină trimestrial la Bursă prin vânzarea de titluri de stat Fidelis, adresată micilor investitori. Prima emisiune, în martie 2021

Autor: Liviu Popescu 21.02.2021

Ministerul Finanţelor lucrează în prezent cu un sindicat de intermediere format din BRD, BCR, Banca Transilvania şi BT Capital Partners, pentru lansarea la început de martie 2021 a primei emisiuni de titluri de stat Fidelis din acest an. Ulterior închiderii perioadei de subscriere, titlurile de stat vor fi listate la Bursă.

„În prezent, Ministerul Finanţelor împreună cu sin­di­catul de bănci care asigură intermedierea emisiunilor pre­gătesc documentele contractuale şi de aprobare a primei oferte de emisiuni din anul 2021, la începutul lunii martie“, a transmis MFP la solicitarea adresată de Ziarul Financiar.

„Ministerul Finanţelor intenţionează să realizeze emisiuni cu o frecvenţă trimestrială prin Programul Fidelis, luând în considerare formarea unei cereri relevante din partea investitorilor“.

Astfel, având în vedere succesul celor două emisiuni Fidelis din 2020, prin care Ministerul Finanţelor a atras circa 4,4 mld. lei de la micii investitori şi care ulterior, după listare, au devenit mai tranzacţionate chiar şi ca unele acţiuni din prima ligă bursieră, ministerul vrea să realizeze trimestrial astfel de finanţări şi să păstreze o alocare integrală a sumelor subscrise.