Sondaj: circa 77% dintre angajatori se aşteaptă ca firma lor să continue să lucreze complet sau parţial de la distanţă după pandemie. Aproape 90% dintre angajaţi şi peste 80% dintre angajatori au spus că productivitatea muncii a crescut sau că nu a existat nicio modificare a acesteia în pandemie

Autor: Ramona Cornea 19.02.2021

Pandemia de COVID-19 va transforma permanent modul de muncă, spun angajaţii şi angajatorii din Europa Centrală şi de Est care au răspuns unui sondaj  realizat de Boston Consulting Group (BCG).

Astfel, 60% dintre angajaţii şi 77% dintre angajatorii care au răspuns son­dajului se aşteaptă ca ei sau firma lor să continue să lucreze complet sau parţial de la distanţă după pandemie. Aproape 90% dintre angajaţi şi peste 80% dintre angajatori au spus că productivitatea a crescut sau că nu a existat nicio modificare a acesteia. În ceea ce priveşte timpul economisit la navetă, mai mult de jumătate dintre angajaţi au raportat că economisesc mai mult de o oră pe zi, iar 15% au spus că economisesc două ore pe zi.