Bursă. Românii, cu apetit mai mare la risc în pandemie: au scos bani din fondurile de obligaţiuni şi i-au investit în cele de acţiuni. Subscrieri în fiecare trimestru

Autor: Liviu Popescu 19.02.2021

♦ Cel mai slab trimestru în termeni de subscrieri, adică doar 4 mil. lei în fonduri de acţiuni, a fost T1/2020, cel care a inclus şi prăbuşirile de la final de martie ♦ T2/2020, intrări de 86 mil. lei.

Chiar dacă 2020 a fost un an sălbatic, cu suişuri şi coborâşuri care au testat la maximum nervii investitorilor, fondurile de acţiuni au înregistrat subscrieri nete în fiecare din cele patru trimestre, ceea ce arată că preţurile scăzute ale acţiu­nilor, în mare parte de la bursa de la Bucu­reşti, au reprezentant o oportu­nitate şi un moment bun de acumulare. Astfel, cel mai probabil foarte mulţi investitori s-au orientat cu plasamentele în fonduri de acţiuni, în detrimentul fondurilor de instrumente cu venit fix, adică acelea care au plasamente în mare parte în obligaţiuni şi care au înregistrat trei trimestre consecutive de ieşiri de capital.