CEO-ul Robinhood Vladimir Tenev, prins în mijlocul scandalului Reddit-Wall Street. Miliardarul a fost audiat timp de cinci ore de Comitetul pentru Servicii Financiare din SUA: „Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Vă promit că vom îmbunătăţi situaţia”

Autor: Eduard Ivanovici 19.02.2021

Comitetul pentru Servicii Financiare din cadrul Camerei Reprezentaţilor a audiat ieri principalii actori ai scandalului Reddit-Wall Street, însă atenţia s-a îndreptat în ceea mai mare parte asupra CEO-ului Robinhood Vladimir Tenev,  notează Bloomberg.

Reprezentaţii l-au acuzat pe Tenev că a transformat piaţa de capital într-un cazino, nereuşind să protejeze investitorii din retail, şi au pus sub semnul întrebării decizia de a restricţiona tranzacţiile cu acţiunile GameStop.

Parlamentarul democrat Alexandria Ocasio-Cortez a pus la îndoială modelul de business al platformei de trading, în timp ce Tenev a adoptat un ton împăciuitor, subliniind faptul că firma va învăţa din ultimele evenimente.

„Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat. Nu vom spune că Robinhood a făcut totul perfect şi că nu am făcut niciun fel de greşeală. Vă promit că vom îmbunătăţi situaţia şi vom repeta aceleaşi greşeli”, a spus Tenev, care a fost audiat timp de cinci ore de reprezentaţi.

CEO-ul Citadel Ken Griffin şi Gabe Plotkin, fondatorul Melvin Capital, au declarat că nu au avut niciun rol în decizia Robinhood de a impuse restricţii asupra acţiunilor GameStop. Fondatorul Reddit Steve Huffman şi Keith Gill – unul dintre principalii investitori ai grupului WallStreetBets, au vorbit doar de câteva ori.

Keith Gill a raportat la un moment dat în câştig de 48 de milioane de dolari, după ce preţul acţiunilor lanţului de magazine a crescut de la 5 la aproape 450 de dolari.

Robinhood a primit la sfârşitul anului trecut o amendă de 65 de milioane de dolari, după a fost acuzat că a indus în eroare clienţii cu privire la sursele de venit, neoferind condiţiile necesare pentru îndeplinirea comenzilor lansate de clienţi.