Ce spune premierul despre sporurile bugetarilor: Obiectivul nu este acela de a elimina ceva, este de a reaşeza modul în care veniturile sunt alocate în sectorul public. Dorim să facem această legătură directă între performanţă şi venituri

Ziarul Financiar 20.02.2021

Premierul Florin Cîţu spune despre sporurile bugetarilor că obiectivul nu este acela de a elimina ceva, ci de a reaşeza modul în care sunt alocate veniturile în sectorul public 

Întrebat dacă modificarea sau eliminarea sporurilor bugetarilor se va aplica din acest an sau doar din 2022, Cîţu a afirmat că trebuie mai întâi să vedem cum arată legea salarizării.

„Obiectivul meu nu este acela de a elimina ceva, este acela de a reaşeza modul în care veniturile sunt alocate în sectorul public. Dorim să facem această legătură directă între performanţă şi venituri”, a afirmat premierul.

„În acelaşi timp avem şi alte câteva principii, unul care a fost denunţat de foarte multe ori în spaţiul public, era vorba de salariul preşedintele să fie cea mai mare, de aici au fost tot felul de excepţii date, vreau să corectăm aceste excepţii. Legea salarizării unitare vrea să facă această modernizare”, a adăugat Cîţu.

Sporurile reprezintă 27 de miliarde de lei, a spus Cîţu: „Va trebui să cerem şi performanţă”.