MedLife şi TeraPlast, primii „unicorni“ în lei ai Bursei de Valori Bucureşti. Noul titlu le acordă investitorilor sprijin pentru planuri de dezvoltare

Autor: Liviu Popescu 27.02.2021

♦ Furnizorul de servicii medicale private MedLife (M) începea anul pandemiei cu o capitalizare de 752 mil. lei pentru ca pe 16 noiembrie 2020 să spargă pragul de 1 mld. lei şi să devină astfel un „unicorn“ în monedă naţională ♦ Pe de altă parte producătorul de materiale de construcţii TeraPlast (TRP) avea o valoare de piaţă de 379 mil. lei la începutul anului 2020, pentru ca pe 16 februarie 2021 compania din Bistriţa să spargă pragul de 1 mld. lei.

MedLife şi TeraPlast, două companii ale căror acţiuni intră în structura indicelui principal BET, sunt primii „unicorni“ în lei controlaţi majoritar de antrepre­nori români pe care îi creează bursa de la Bucureşti, adică fiecare a spart în pandemie valoarea de 1 mi­liard de lei, arată datele agregate de ZF.

Astfel, furnizorul de servicii medicale private MedLife (M) începea anul pandemiei cu o capitalizare de 752 mil. lei pentru ca pe 16 noiembrie 2020 să spargă pragul de 1 mld. lei şi să devină astfel un „unicorn“ în monedă naţională.