Norofert Group, producător român de inputuri organice, cumpără o fermă de 1.000 de hectare în localitatea Zimnicea, valoarea tranzacţiei fiind de 9,5 milioane de lei

Autor: Roxana Rosu 22.02.2021

Norofert Group, producător român de inputuri organice, intenţionează să achiziţioneze o fermă de 1.000 de hectare în localitatea Zimnicea, judeţul Teleorman, valoarea tranzacţiei fiind de 9,5 milioane de lei.

„Încă de la listarea companiei noastre pe BVB, una dintre ideile de dezvoltare a afacerii a fost achiziţionarea unei ferme care să fie deja utilată şi pregătită să funcţioneze încă din prima zi. În ultimul an am analizat posibilitatea unor diverse investiţii şi în cele din urmă am decis să achiziţionăm ferma localizată în Zimnicea şi care se află într-o stare excelentă de funcţionare. Judeţul Teleorman este unul de tradiţie pentru agricultură, iar calitatea solului şi faptul că ferma este situată în apropiere de Portul Zimnicea de la Dunăre sunt câteva dintre punctele forte pentru care ne-am propus să realizăm această investiţie. Ne dorim ca noua linie de business să devină una strategică în dezvoltarea Norofert Group,” a declarat Vlad Popescu, CEO Norofert SA.

Compania este deţinută în proporţie de 38,7% de Vlad Popescu, în timp ce Ileana Popescu deţine 19% din capitalul social, iar Marius Alexe are 11,6% din acţiuni.

Ferma, operată de o companie locală înfiinţată în anul 2006, are o suprafaţă de 1.000 de hectare aflate în arendă. Ferma este 84% compactă, 400 de hectare sunt deja irigabile, iar Norofert are în plan să introducă agricultura ecologică pe toată suprafaţa fermei începând cu anul 2021. În cadrul fermei există aproximativ 3.000 metri pătraţi de depozite

Situată la 5 km distanţă de Portul Zimnicea de la Dunăre, Norofert intenţionează să dezvolte capacităţi de încărcare barje la Dunăre pentru business-ul său de trading cu cereale ecologice.

Pe termen scurt, compania vrea să realizeze investiţii de modernizare şi mărire a capacităţii de stocare, extinderea terenului arabil până la 2.000 de hectare şi transformarea unei părţi din fermă în instalaţie de testare a produselor.

Compania estimează că veniturile totale din culturile de grâu şi floarea-soarelui, precum şi din subvenţii vor ajunge la  7,5 milioane de lei în 2022, iar profitul este estimat la 3,5 milioane de lei.

Achiziţia va fi finanţată printr-o combinaţie de facilităţi de credit bancare şi fonduri ale companiei. Tranzacţia va fi pusă pe ordinea de zi la următoarea întrunire a Adunării Generale a Acţionarilor societăţii, programată să aibă loc în data de 20 aprilie 2021.

Norofert Group este o companie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. Compania are o capitalizare de piaţă de 215 milioane de lei.