Investiţie de 12 mil. euro pentru modernizarea staţiei de tratare a apei din localitatea Gilău, judeţul Cluj

Autor: Laurentiu Cotu 22.02.2021

Consiliul Judeţean Cluj a demarat o investiţie de 12 mil. euro, susţinută din fonduri europene prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020, pentru reabilitarea şi modernizarea staţiei de tratare a apei din localitatea Gilău, judeţul Cluj. Lucrările de modernizare vor debuta în cursul lunii martie, durata acestora fiind de maxim 27 de luni.

’’Este o investiţie semnificativă prin care, cu ajutorul a 12 milioane de euro, bani europeni, modernizăm staţia de tratare a apei din Gilău. Sute de mii de clujeni vor beneficia direct de pe urma acestei investiţii, care va contribui esenţial la furnizarea unei ape potabile de cea mai bună calitate’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

În vederea îmbunătăţirii procesului de tratabilitate a apei, principalele intervenţii vor consta în reabilitarea micrositelor, a decantoarelor şi a staţiei de filtre, respectiv construirea a două noi laboratoare de analiză a calităţii apei. De asemenea, staţia de tratare a apei din Gilău va beneficia de un sistem de monitorizare complet automatizat, inclusiv de un sistem de reducere a presiunii apei la intrare, cu recuperare de energie. Staţia de tratare a apei Gilău a mai făcut, în ultimii 20 de ani, obiectul a două etape succesive de modernizare, realizate în cadrul programelor