Urmează videoconferinţa ZF BRD-Buget 2021- Cum pregătim viitorul?, care va avea loc joi, 25 februarie, începând cu ora 9:00. „Ne aşteptăm să încasăm sume importante din fondurile europene, mai ales că acestea au fost majorate.“

Autor: Miruna Diaconu 23.02.2021

Videoconferinţa ZF BRD-Buget 2021- Cum pregătim viitorul? va avea loc joi, 25 februarie, începând cu ora 9:00, şi va aduce la un loc antreprenori şi CEO ai companiilor din zona Tran-silvaniei, care vor putea discuta cu bancheri, macroeconomişti, experţi şi analişti despre provocările acestui an şi cum pot face faţă noilor probleme.

Videoconferinţa care va avea loc pe 25 februarie va fi ultima din cadrul seriei de conferinţe despre buget. Cea de-a cincea videoconferinţă regională se va axa pe zona Transilvania, ce va cuprinde: Braşov, Sibiu, Mureş, Alba, Cluj, Bihor, Maramureş, Sălaj.

În cadrul videoconferinţei vor par­ti­ci­pa Yves Lallemand, deputy CEO cor­porate, BRD Groupe Société Générale, Florian Libocor, economist şef BRD Groupe Société Générale, Valentina Saygo, secretar de stat Ministerul Economiei, Leonardo Badea, vice­gu­ver­nator BNR, Bianca Vlad, tax partner, Mazars Ro­mânia, Gă­lăţan Răzvan Adrian, expert, director opera­ţio­nal departament de con­sul­tanţă, Good Will Consulting.

De asemenea, vor mai fi prezenţi în cadrul videoconferinţei şi Felix Dani­liuc, director departament IMM, BRD Groupe Société Générale, Piersante Savini, asociat, proprietar, Savini DUE – producător mobilier baie, Emanuel Oprea, CEO, asociat, Oprea Avi Com, producător carne de pasare, Levente Bara, asociat, administrator, Transilvania Nuts - procesator de nucă, Mircea Stănceanu, CFO, Farmec SA.

În cadrul primelor patru videoconferinţe au fost aduşi în acelaşi loc, atât specialişti financiari, cât şi repre­zentanţi ai băncii şi oameni de afaceri, astfel încât să se găsească soluţii pentru relansarea economiei. Oamenii de afaceri au împărtăşit cu publicul soluţiile pe care ei le-au găsit pentru a trece cu bine peste criza generată de pandemie, dar au şi primit sfaturi şi sugestii de cum ar trebui să îşi organizeze bugetul şi să îşi gestioneze cheltuielile.

Cu toate acestea, au fost ridicare probleme şi cu privire la fondurile europene, care ar putea fi un motor de creştere pentru multe companii din România, dar printre punctele slabe ale mediului privat românesc se află lipsa de expertiză şi de informare cu privire la ce trebuie să facă companiile pentru accesarea acestor forme de finanţare.

Chiar dacă anul 2021 se anunţă a fi unul la fel de provocator ca 2020, iar revenirea economiei va fi lentă, mediul de afaceri se uită cu optimism la 2021, aşteptând o relansare a economiei cât mai curând.

Marius Stoica, director executiv de pieţe financiare, BRD Groupe Société Générale, a spus în cadrul celei de-a patra videoconferinţe ZF BRD-Buget 2021- Cum pregătim viitorul? faptul că se aşteaptă ca absorbţia fondurilor europene să fie la un nivel mult mai mare faţă de anii anteriori.

„M-aş uita în urmă, 2020 a fost un an de test, un test de stres, pentru pieţele financiare, am avut momentul de maximă intensitate al crizelor financiare în martie - aprilie, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, leul a fost mai puţin volatil faţă de monedele din regiune. Aşteptările sunt ca să încasăm sume importante din fondurile europene, mai ales că acestea au fost majorate, la modul concret, economiştii BRD aşteaptă anul acesta un curs euro de 4,97 lei, o depreciere de 2%“, a spus Marius Stoica.