Sorin Cîmpeanu, ministrul educaţiei: Sunt convins că se va putea organiza în fiecare judeţ un centru cu echipe mobile pentru vaccinarea personalului didactic încă din această săptămână. Circa 60.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ vor să se vaccineze în următoarea săptămână în centre mobile

Autor: Ramona Cornea 23.02.2021

♦ Disponibilitatea de vaccinare a personalului din învăţământ este de peste 200.000 de angajaţi.

Vaccinarea cu prioritate a cadrelor didactice ar putea debuta săptămâna aceasta, iar 60.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ au spus că sunt dispuşi să se vacci­neze în centre mobile, spune ministrul educaţiei Sorin Cîmpeanu. De asemenea, ministrul crede că se va putea organiza în fiecare judeţ din ţară un centru cu echipe mobile pentru vaccinarea personalului didactic încă din această săptămână.

„În cursul acestei după-amieze se va anunţa decizia de organizare a centrelor prioritare pentru angajaţii din învăţământ. Există o situaţie cu 60.000 de persoane - angajaţi din învăţământ - care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână şi sunt convins că încă din această săptămână se va putea organiza la nivelul fiecărui judeţ un centru cu echipe mobile“, spunea ieri Sorin Cîmpeanu în cadrul unei conferinţe de presă.

Disponibilitatea de vaccinare a personalului din învăţământ este de peste 200.000 de angajaţi, dintre aceştia 42.000 s-au vaccinat deja şi se adaugă şi 8.000 de persoane din învăţământul superior medical care s-au vaccinat în calitate de personal medical, mai spune ministrul educaţiei.

„Se adaugă cei 60.000 care au dorit să se vaccineze în următoarea săptămână în centre mobile, deci vom ajunge la 110.000 cel mai probabil dintre cei 200.000 de angajaţi care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare. (...) Personalul auxiliar din creşe şi grădiniţe, cel care va fi la interfaţa directă cu copiii, se va vaccina. Din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi universitar în prima fază se vaccinează cu prioritate personalul didactic“, explică Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a precizat că până vineri după amiază erau peste 800 de elevi infectaţi cu COVID-19. 

„Vineri, la ora 18.00, aveam 809 elevi infectaţi. Din această săptămână solicităm şcolilor să raporteze şi numărul elevilor reveniţi în şcoală pentru că deja au trecut două săptămâni de la începerea semestrului al doilea“, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă,  Valeriu Gheorghiţă, spunea săptămâna trecută că vaccinarea cadrelor didactice s-ar putea face cu echipe mobile, în Casa Corpului Didactic din fiecare judeţ şi în universităţi.

„Încercăm să punem în practică vaccinarea cu prioritate a personalului din învăţământ - tot personalul din creşe, grădiniţe, şcoli, universităţi etc. Acestă etapă va fi realizată cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare, este, repet, un scenariu care nu este definitivat. Foarte probabil locaţia în care se va face vaccinarea cu echipe mobile este cea a corpului didactic unde se asigură vaccinarea personalului din învăţământul preuniversitar şi respectiv în cadrul universităţilor“, spunea Valeriu Gheorghiţă marţi, în cadrul unei conferinţe de presă