ZF Power Summit 2021. Ştefan Baciu, SAS România şi Moldova: Există un interes crescut în zona de digitalizare şi în zona de suport decizional pentru operaţiuni în interiorul companiilor de energie şi utilităţi

Autor: Cristina Bellu 23.02.2021

Ştefan Baciu, country manager SAS Romania şi Moldova, subsidiare ale companiei americane SAS Institute, un furnizor de software de analiză avansată a datelor, consideră că există un interes crescut în zona de digitalizare şi în zona de suport decizional pentru operaţiuni în interiorul companiilor de energie şi utiităţi.

“Sunt cîteva zone cheie- proiecte ce ţin mentenenţă predictivă, reliability. În zona de dimensionare a operaţiunilor şi a cererii avem proiecte în diverse companii, inclusiv în România şi în regiune pe subiectul energy report forecasting, unde prezicem cu acurateţe destul de mare cererea şi consumul de energie”, a spus a spus Ştefan Baciu la ZF Power Summit 2021.

Alte declaraţii:

Zona de interacţiune cu clienţii este tot mai importantă- avem iniţiative care ţin de o mai bună comunicare cu clienţii, o mai bună înţelegere a cerinţelor acestora.

În zona de antifraudă avem proiecte pe subiecte de potenţiale furturi de energie sau pe partea de procurement.

Ajutăm companiile şi pe zona de planificare financiară, pentru a fi în măsură să îşi planifice investiţiile astfel încât să atingă indicatori importanţi de optimizare a costurilor.

Pornind de la date, aplicăm aceste modele matematice şi putem să furnizăm acest material decizional concret astgel încât să ajutăm companiile să luăm decizii cheie în buna funcţionare a businessului.