Lovitură pentru Elon Musk: Acţiunile Tesla se prăbuşesc cu 9%

Autor: Dorin Oancea 23.02.2021

Acţiunile Tesla au scăzut cu 8,55% luni, în timp ce investitorii care pariază pe o revenire a economiilor după pandemie au renunţat la acţiuni Big Tech.

Este cea mai mare scădere a Tesla de la 23 septembrie 2020, când a închis cu un minus de 10,34%.

Acţiunile companiilor Big Tech au scăzut şi ele luni, Apple, Amazon şi Microsoft închizând fiecare cu minusuri de mai mult de 2%. În ansamblu, indicele Nasdaq Composite a scăzut 2,5% luni, în timp ce Dow Jones a urcat cu 0,1%.

Acţiunile Tesla pot fi influenţate şi de bitcoin, ceea ce şi-a încetinit ascensiunea luni. Criptomoneda a scăzut cu aproximativ 6%, potrivit CoinDesk.

La începutul acestei luni, Tesla a dezvăluit că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari pentru „mai multă flexibilitate şi a maximiza rentabilitatea numerarului”. Compania a mai spus că intenţionează să înceapă să accepte plata în bitcoin.

Compania este „pe cale să obţină mai mult din investiţiile sale Bitcoin decât profituri din vânzarea maşinilor sale în tot anul 2020”, a declarat analistul Daniel Ives de la Wedbush Securities, într-o notă de cercetare din weekend.