Jeff Bezos redevine cel mai bogat om din lume: Averea lui Elon Musk a scăzut cu peste 15 miliarde de dolari într-o singură zi pe fondul incertitudinilor legate de Bitcoin

Autor: Eduard Ivanovici 23.02.2021

Acţiunile Tesla au scăzut cu 8,6% luni, 22 februarie, ştergând astfel 15,2 miliarde de dolari din averea directorului executiv Elon Musk, scrie Bloomberg.

Declinul producătorului de maşini electrice a fost alimentat de ultimele comentarii ale lui Musk, conform cărora preţurile criptomonedelor Bitcoin şi Ether „par destul de ridicate”.

Mesajul a venit la două săptămâni după ce compania a anunţat că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari.

Moneda, care a înregistrat un traseu spectaculos în ultimul an, a scăzut marţi pentru a doua zi consecutivă şi a ajuns sub pragul de 50.000 de dolari, schimbări generate pe fondul incertitudinilor privind durabilitatea raliului.

De asemenea, Musk a scris luni pe Twitter că Modelul 3 Standard Range SUV – cea mai ieftină Tesla, cu un preţ de lansare de 35.000 de dolari – ar putea fi valabil „în afara gamei de produse”, anunţând că automobilul va fi scos de pe pagina de vânzări a companiei.

CEO-ul a coborât pe locul doi în Bloomberg Billionaires Index, cu o avere netă de 183,4 miliarde de dolari, de la un maxim de 210 miliarde în ianuarie. Astfel, şeful Amazon Jeff Bezos şi-a recâştigat titlul de cel mai bogat om din lume, în condiţiile în care a ajuns la o avere netă de 186,3 miliarde de dolari.

Bezos a ocupat primul loc al clasamentului timp de trei ani, însă a fost depăşit de Musk pe fondul unui raliu de 794% al acţiunilor Tesla. Cei doi miliardari şi-au schimbat în mod constant locurile din clasamentul Bloomberg în urma fluctuaţiilor raportate de Tesla.