Conflictul Facebook-Australia ajunge la final: Guvernul a schimbat codul de conduită care obligă marile companii tech să plătească trusturile de presă. Gigantul american va relua furnizarea ştirilor

Autor: Eduard Ivanovici 23.02.2021

Facebook va relua furnizarea ştirilor în Australia de-a lungul următoarelor zile după ce guvernul a hotărât că va schimba codul de conduită care obligă marile companii tech să negocieze plăţi către trusturile de presă, notează Business Insider.

Săptămâna trecută, gigantul american a blocat toate ştirile din cadrul platformei pe care o deţine în Australia, mişcare criticată vehement de autorităţile de la Canberra. Astfel, pe 18 februarie, nicio pagină de Facebook a site-urilor de ştiri din Australia nu a fost valabilă.

Conform investing.com, Facebook avea circa 11 miliarde în cash la finalul anului trecut, în ciuda faptului că gigantul a respins instant decizia autorităţilor australiene.

„Suntem mulţumiţi că am ajuns la un acord cu guvernul australian şi apreciem discuţiile pe care le-am purtat cu trezorierul Frydenberg şi ministrul Fletcher în ultima săptămână”, a declarat Facebook.

Anterior, Google a anunţat lansarea produsului News Showcase în Regatul Unit, începând să plătească pentru conţinutul pe care îl preia de la publicaţiile britanice, fiind luate în calcul 120 de companii.